Granja Viader
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Granja Viader (Ajunt)

Cardedeu - Granja Viader (Ajunt) (Foto: Ajuntament de Cardedeu. Inventari del Patrimoni, 1995)

Cardedeu - Granja Viader

Cardedeu - Granja Viader (Foto: Amadalvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2007)

Cardedeu - Granja Viader (Foto: Enric, 2020)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Pg. de la Granja. Riera de Cardedeu
Conjunt d'edificis construïts l'any 1925 al voltant d'un habitatge principal, tot plegat promogut per Marc Viader com a explotació ramadera dedicada a la producció de llet. La casa, projectada per Manuel J. Raspall, té una volumetria complexa alçada sobre una base de planta rectangular. A la façana principal hi destaquen els perfils de les obertures, totes elles de maó vist, amb especial èmfasi en la finestra central de les golfes, trigeminada i ressaltada amb pilastres de maó, protegida per un voladís de la teulada.

Marc Viader i Bas (Cardedeu, 1879 - 1954) es va iniciar en el sector lacti treballant en una granja al carrer Xuclà de Barcelona, de la qual en va ser després propietari. L'any 1925 va participar en la fundació de l'empresa Letona, la creadora del popular Cacaolat, i en va ser director i accionista principal.