Ca l'Esmandia
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Ca l'Esmandia

Cardedeu - Ca l'Esmandia (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Camí de Sant Hilari
Mas situat prop del camí de Sant Hilari, de proporcions considerables, amb diversos cossos afegits al llarg del temps. Consta de planta baixa, pis i golfes, amb teulada a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal. Aquesta presenta portal adovellat i finestres emmarcades amb pedra. Les del pis principal són d'arc conopial, pròpies del segle XVI. Tanmateix, el mas està documentat des d'abans. El fogatge de 1470 esmenta a Johan Asmandia. Però devia ser un mas sense importància fins a la gran reforma del segle XVI. Cap a la fi del segle XIX va ser adquirit pel doctor Antoni Llibre que el va habilitar com a casa d'estiueig. D'aquella època és la torratxa-mirador que emergeix del mig de la casa.