Ca l'Alzina
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Ca l'Alzina

Cardedeu - Ca l'Alzina (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Camí de Sant Hilari
Masia situada a la vora del camí de Sant Hilari, en un lloc poblat des d'època romana. L'any 1187 se'l denomina molí Olzina i el 1208 com a mas Quercu. L'any 1552 era propietat de Joan Alsina de la Serra. El seu aspecte actual el va adquirir l'any 1622, data que podem veure inscrita a la finestra de les golfes. És una masia de tipus clàssic, amb teulada a dues aigües, portal adovellat i finestres de llinda plana emmarcades amb pedra. A la fi del segle XIX va ser adquirida pel notari barceloní Josep Fontanals, que la utilitzava com a residència d'estiueig.