Ermita de Sant Hilari
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Ermita de Sant Hilari

Cardedeu - Ermita de Sant Hilari (Foto: Albert Esteves, 2022)

Cardedeu - Ermita de Sant Hilarii

Cardedeu - Ermita de Sant Hilarii (Foto: Albert Esteves, 2022)

Cardedeu - Ermita de Sant Hilari (Foto: Anònima -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-)

Situació Camí de Sant Hilari
Capella dedicada a sant Hilari, bisbe de Poitiers, situada al costat del mas de Can Ros. Consta d'una sola nau, de planta rectangular, reforçada amb un contrafort a la part posterior. Té un portal de llinda recta, monolítica, descentrat respecte a l'eix de la façana. Aquesta està coronada amb un campanar d'espadanya. La llinda té inscrita la data de 1795 tot i que l'origen de la capella és molt més antic, probablement d'època preromànica. Tanmateix, el primer esment documental és de l'any 1416. L'edifici es devia refer en aquella mateixa època tot i que el seu aspecte actual és fruit de la reforma del segle XVIII.

Cada segon diumenge de gener s’hi celebra un aplec i és una de les diades populars més concorregudes del municipi, on la gent del poble va a recollir el tradicional panet.