Can Morera
(Les Franqueses del Vallès - Vallès Oriental)

Les Franqueses del Vallès - Can Morera

Les Franqueses del Vallès - Can Morera (Foto: Albert Esteves, 2023)

Les Franqueses del Vallès - Can Morera (Foto: Amadalvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2012)

Les Franqueses del Vallès - Can Morera. Detall de la porta exterior

Les Franqueses del Vallès - Can Morera. Detall de la porta exterior (Foto: Albert Esteves, 2023)

Les Franqueses del Vallès - Can Morera (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1915)

Situació Llerona. Crtra. N-152, km 32,8
Antiga masia molt modificada l'any 1881 quan es va refer la part superior de la façana i es va construir la tanca exterior, amb un gran portal de maó vist -on hi ha inscrita la data- i dues torres a les cantonades. L'existència de la casa està documentada des del segle XIII. En el fogatge de 1553 apareix Àngela Morera, vídua. Devia ser cap aquella època quan es va reconstruir la casa, si atenem a la tipologia de les finestres de la façana, dues d'elles de tipus conopial, amb traceria gòtica. Adossada a la casa hi ha una gran torre de planta rectangular amb galeria oberta al pis superior i coronament emmerletat.