Ca l'Alrani (o Enrani )
(Les Franqueses del Vallès - Vallès Oriental)

Les Franqueses del Vallès - Ca l'Alrani

Les Franqueses del Vallès - Ca l'Alrani (Foto: Pla especial de catàleg de masies, Diputació de Barcelona)

Les Franqueses del Vallès - Ca l'Alrani (Foto: Amadalvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2012)

Les Franqueses del Vallès - Ca l'Alrani (Foto: Carme Comas -calaix.gencat.cat-, 1986)

Situació Llerona. Camí de Ca l'Enrani
Tot i que el seu origen és anterior al segle XIII, l'edifici actual es devia construir o reformar al segle XVI. D'aquesta època és la finestra d'arc conopial situada damunt del portal adovellat. Al fogatge de 1553 apareix a nom de Joan Alrani de la Riera. La casa va pertànyer a la família Trias de Bes fins que fou adquirida pels Rocabella.