Capella de Sant Iscle i Santa Victòria de Can Guilla
(Les Franqueses del Vallès - Vallès Oriental)

Les Franqueses del Vallès - Capella de Sant Iscle i Santa Victòria de Can Guilla

Les Franqueses del Vallès - Capella de Sant Iscle i Santa Victòria de Can Guilla (Foto: Albert Esteves, 2023)

Les Franqueses del Vallès - Capella de Sant Iscle i Santa Victòria de Can Guilla (Foto: Carme Comas -calaix.gencat.cat-, 1986)

Situació Llerona. Camí que surt del km 34 de la ctra. N-152
Petita capella d'origen romànic tot i que molt alterada amb les diverses restauracions. L'arrebossat exterior dels murs no deixa veure l'aparell i li dona un aspecte més modern del que en realitat li correspon. La seva existència està documentada des de l'any 1292 i apareix esmentada de nou els anys 1508 i 1511. Aquí es va celebrar el casament de Margarida Guilla amb Sebastià Gorchs, l'any 1615. L'edifici conserva la planta original, amb una nau rectangular i un absis semicircular. La volta, tanmateix, és d'època moderna, igual que la façana principal, amb el seu campanar de cadireta.