Molí d'en Marc
(Canovelles - Vallès Oriental)

Canovelles - Molí d'en Marc

Canovelles - Molí d'en Marc (Foto: Cos d'Agents Rurals -invarquit.cultura.gencat.cat-, 2010)

Canovelles - Molí d'en Marc (Foto: Òscar de Castro, Josep Font -invarquit.cultura.gencat.cat-, 2020)

Canovelles - Masia de Ca la Piua

Canovelles - Masia de Ca la Piua (Foto: Òscar de Castro, Josep Font -invarquit.cultura.gencat.cat-, 2020)

Canovelles - Masia de Ca la Piua (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusMolí
Situació Carrer de Santa Madrona. Camí
Antic molí fariner, documentat des del segle XIV, després integrat al mas de ca la Piua, d'origen modern. Consta de planta baixa, pis i golfes. La part més antiga la podem veure a la planta baixa, on encara es conserva la porta, amb brancals de permòdols i biga de fusta. Les finestres de les golfes són d'arc rebaixat mentre que les del primer pis han estat molt modificades. A l’interior del molí es conserva la sala on estaven ubicades les moles amb unes arcades fetes amb dovelles ben treballades. També hi ha l’escala que unia la sala amb l’habitatge del moliner. Al nord de la casa hi ha restes de l'antiga bassa.

Fa pocs anys, el mas i els terrenys van ser adquirits per l'Ajuntament de Canovelles per crear un complex cultural que ha d'incloure el molí i el mas com a centre d'interpretació del patrimoni del municipi.