Domus d'Olivet
(Canovelles - Vallès Oriental)

Canovelles - Domus d'Olivet

Canovelles - Domus d'Olivet (Foto: Whochismo, 2021)

Situació Camí de Can Serra
Antiga casa fortificada medieval situada prop del camí que anava de Mataró a Caldes de Montbui. Era propietat de la família Riudeperes i està documentada des de l'any 1072. Comptava amb una torre de defensa de planta circular, que encara es conserva en la seva part baixa, la qual no tenia cap obertura i es comunicava amb el primer pis per l'interior. La torre es pot datar al segle XI i l'edificació del seu voltant al XII. Va ser abandonada, probablement a causa d'un incendi, al segle XV.

A les excavacions dutes a terme s'han trobat nombrosos objectes medievals, com l'armadura completa d'un cavaller, ceràmica domèstica i joies finament treballades. Es conserven al Museu de Granollers.