Font de Can Carrencà
(Canovelles - Vallès Oriental)

Canovelles - Font de Can Carrencà

Canovelles - Font de Can Carrencà (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusParcs i jardins
Situació Carrer Molí de la Sal
Can Carrencà és un casal de començament del segle XX. Prop seu hi ha una popular font situada en un muret de pedra, amb tres aixetes metàl·liques. Al seu davant hi ha una bassa rodona, amb un sortidor. Des d'aquí, a través d'un pont metàl·lic, es pot accedir al parc de Can Carrencà, urbanitzat modernament per Jordi Costa Blanch i Joan Miquel Riba de Palau. Té dos nivells, el jardí pròpiament dit i un auditori, separats per un mur de còdols i maons i alhora, relligats per una passarel·la, rampes i escales.

La font té un origen antic i des de sempre ha estat un lloc d'aplecs i trobades, famós per la qualitat de la seva aigua, procedent de dues mines. On ara hi ha el sortidor hi havia una gran bassa, que es feia servir per regar els horts del voltant, i uns safareigs públics.