Can Ramis
(Les Franqueses del Vallès - Vallès Oriental)

Les Franqueses del Vallès - Can Ramis

Les Franqueses del Vallès - Can Ramis (Foto: Pla de protecció del patrimoni)

Les Franqueses del Vallès - Can Ramis (Foto: Amadalvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2015)

Les Franqueses del Vallès - Can Ramis (Foto: Carme Comas -calaix.gencat.cat-, 1986)

Situació Marata. Camí vell de les Franqueses
L'origen d'aquesta masia es pot remuntar, almenys, fins al segle XIV. El primer propietari documentat és Bernat Sapera, però el cognom Ramis apareix ja l'any 1410 i ha arribat fins als nostres dies. L'edifici actual és fruit d'una reforma o reconstrucció del segle XVI, època a la qual pertanyen les dues finestres d'arc conopial, la principal lobulada i amb les impostes esculpides. El portal és adovellat, de mig punt. Entre el portal i la finestra hi ha una espitllera. En una reforma moderna es va repicar tota la part baixa de la façana i es va deixar al descobert el paredat original. I al damunt, en un aplacat modern, hi ha gravat l'arbre genealògic de la família.