Capella de la Mare de Déu del Pla
(Les Franqueses del Vallès - Vallès Oriental)

Les Franqueses del Vallès - Capella de la Mare de Déu del Pla

Les Franqueses del Vallès - Capella de la Mare de Déu del Pla (Foto: Albert Esteves, 2023)

Les Franqueses del Vallès - Capella de la Mare de Déu del Pla (Foto: Carmen Lara -calaix.gencat.cat-, 1984)

Situació Corró d'Amunt, al costat de Can Viure
Situada al costat de la masia de Can Viure, entre la parròquia del Corró d'Amunt i la de Marata. Està documentada des de l'any 1077, però no se'n sap res més fins al segle XVII. L'edifici actual, molt modificat, conserva l'estructura romànica del segle XII. La porta original, de mig punt, era situada a la façana de migdia i encara es conserva, tot i que tapiada. La porta actual i el campanar d'espadanya són d'època moderna. L'edifici té una única nau, rectangular, coberta amb volta de canó i capçada amb un absis semicircular d'alçada inferior a la de la nau.