Església de Sant Mamet de Corró d'Amunt
(Les Franqueses del Vallès - Vallès Oriental)

Les Franqueses del Vallès - Església de Sant Mamet de Corró d'Amunt

Les Franqueses del Vallès - Església de Sant Mamet de Corró d'Amunt (Foto: Albert Esteves, 2023)

Les Franqueses del Vallès - Església de Sant Mamet de Corró d'Amunt. Interior

Les Franqueses del Vallès - Església de Sant Mamet de Corró d'Amunt. Interior (Foto: Jordi Contijoch Boada -Calaix.gencat.cat-, 20211)

Les Franqueses del Vallès - Església de Sant Mamet de Corró d'Amunt (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1924)

Les Franqueses del Vallès - Església de Sant Mamet de Corró d'Amunt. Altar del Roser

Les Franqueses del Vallès - Església de Sant Mamet de Corró d'Amunt. Altar del Roser (Foto: Marcel·lí Gausachs -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1915-30)

Situació Crtra. BV-5151, km 5,8
Església d'origen romànic, segurament del segle XII, amb moltes alteracions posteriors. La parròquia del Corró d'Amunt és una de les que constituïen l'antiga demarcació de les Franqueses. El terme està documentat des de l'any 959 i l'església des del 1088. A partir del segle XVI comencen a efectuar-se ampliacions i reformes, s'afegeixen capelles laterals i un comunidor, i es refà la façana principal. El portal duu la data de 1582. Al segle XVIII es va substituir l'absis original, que estava orientat a ponent, per un acabament recte. La part més antiga la podem trobar a la base del campanar. L'any 1936 va resultar molt malmesa i es van perdre tots els antics retaules.