Can Camp
(Les Franqueses del Vallès - Vallès Oriental)

Les Franqueses del Vallès - Can Camp

Les Franqueses del Vallès - Can Camp (Foto: Amadalvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2015)

Les Franqueses del Vallès - Can Camp (Foto: Carme Comas -calaix.gencat.cat-, 1986)

Situació Corró d'Amunt. Crtra. BV-5151, km 5,6
La masia actual de Can Camp és un edifici reformat al segle XVIII sobre la base d'una construcció molt més antiga. Pere Riera, àlies Camp, apareix documentat al fogatge de 1553, però és molt probable que la casa tingués un origen anterior. Hi ha diverses llindes amb dates inscrites, una de l'any 1717 -amb el nom de Miquel Camp-, una altra de 1779 i una de 1791 que diu "Francisca Camp me fecit. L'edifici original tenia una estructura basilical típica de les masies clàssiques, i d'ell encara es conserva el portal adovellat de mig punt i finestres de llinda recta emmarcades amb pedra. També es conserva un cos semicircular que es correspon amb una antiga torre de defensa. Al segle XVIII es va afegir el cos lateral a la banda esquerra.