Col·legi d'Arquitectes
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Col·legi Arquitectes (Foto: Albert Esteves, 2007)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorXavier Busquets Sindreu
Situació Plaça Nova, 5
El Col·legi d'Arquitectes va convocar un concurs per a la construcció de l'edifici de la seva seu. El va guanyar Xavier Busquets Sindreu, amb un projecte que, relligant amb l'arquitectura internacional d'avantguarda, buscava una expressa singularitat, gairebé a l'epicentre de la ciutat antiga. Consta d'un cos baix amb la part superior massissa, decorada amb uns dissenys de Picasso, realitzats per Carl Nesjar, i una torre de vuit plantes, d'estructura metàl·lica amb mur-cortina, que és l'element que trenca amb més rotunditat la relació amb la resta de la plaça. És una obra realitzada entre 1958 i 1962, amb un interior que van dissenyar diversos arquitectes reconeguts de l'època i que s'ha remodelat recentment, 2023, de la mà de Peris+Toral. Aquests arquitectes han planejat la modernització del COAC, el que vol ser Centre Obert d'Arquitectura de Barcelona, és a dir, un lloc accessible i transitable per al públic, que abasta des de la planta baixa fins a la segona i la terrassa, connectant espais i guanyant llum i flexibilitat.