Santuari de Bellulla (Can Recolons)
(Canovelles - Vallès Oriental)

Canovelles - Santuari de Bellulla (ICGC 2010)

Canovelles - Santuari de Bellulla (ICGC 2010) (Foto: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, 2010)

Canovelles - Santuari de Bellulla, 1908

Situació Al costat de la crtra. C-17
El santuari de la Mare de Déu de Bellulla va sorgir cap al segle XIII per la troballa d'una imatge de la Mare de Déu, que va ser objecte d'una especial veneració al llarg dels segles, fins a la seva desaparició l'any 1936. Sembla que el nom deriva de "bell ull" o "bella ullada". Entre 1611 i fins a l'exclaustració de 1835, els dominics de Santa Caterina de Barcelona es van fer càrrec del santuari, que havia esdevingut un popular lloc de peregrinació de tota la comarca i fins i tot de comarques veïnes.

El que fou edifici del santuari, un edifici senyorial refet a començament del segle XX i conegut com a can Recolons, és actualment de propietat privada i no es pot visitar.