Can Marquès
(Canovelles - Vallès Oriental)

Canovelles - Can Marquès

Canovelles - Can Marquès (Foto: Òscar de Castro, Josep Font -invarquit.cultura.gencat.cat-, 2020)

Canovelles - Can Marquès (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Crtra. de Caldes, km 9. Trencall a Sant Cristòfol
Masia del segle XVI, amb reformes posteriors. Originalment, era un edifici de tipologia clàssica, de planta basilical. En època moderna es va sobrealçar per un costat i es va refer la teulada. Això li dona ara un perfil desequilibrat. Conserva el portal adovellat de mig punt i dues finestres antigues. La central, de tipus conopial, amb traceria gòtica i espitllera baixa. I la del costat, rectangular, amb guardapols recte, d'estil renaixentista.

Segons l'Ajuntament, en el temps passat va ser una masia magnífica on tenien un gran ramat d'ovelles. Actualment, la casa és la seu d'un projecte col·lectiu de producció de vegetals amb criteris agroecològics: La Kosturica.