Can Viure
(Les Franqueses del Vallès - Vallès Oriental)

Les Franqueses del Vallès - Can Viure

Les Franqueses del Vallès - Can Viure (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Corró d'Amunt. Crtra. BV-5151, km 4,15
Tot i que l'antiguitat de la masia es remunta a l'època medieval, la seva fesomia actual es deu a la reforma efectuada l'any 1867. És un edifici de tipologia clàssica, de planta basilical amb el cos central més elevat i teulades a dues aigües. De l'edifici antic, refet probablement al segle XVII, conserva el portal adovellat i les finestres emmarcades amb pedra. La central va ser transformada en balcó en la reforma del segle XIX.

Vinculada a la capella de la Mare de Déu del Pla, situada al costat de la casa, la referència més antiga és del segle XII, quan Bernat Carbó fa una donació a la capella, l'any 1190. Al segle XVI, la casa va adoptar el seu actual nom després del matrimoni de Constança Carbó amb Joan Viure, l'any 1553.