Església de Sant Fèlix. Portada
(Canovelles - Vallès Oriental)

Canovelles - Església de Sant Fèlix

Canovelles - Església de Sant Fèlix (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Carrer de Sant Fèlix
L'element més destacable de l'església de Sant Fèlix de Canovelles és la portalada, que es pot datar a la primera meitat del segle XIII, posterior, per tant, a la construcció de l'església i sobreposada. Això es fa evident en el fet de tractar-se d'un cos sobresortit i amb un aparell ben diferent del de la resta de l'edifici. És un interessant exemplar del romànic tardà emmarcat per un fris escacat i unes columnes cilíndriques de capitells estrets. La porta és de doble arquivolta, amb motllures també escacades i una arcada cilíndrica suportada per dues columnes acanalades, més gruixudes. Els capitells, derivats del tipus corinti, mostren palmetes, un cap humà i ocells monstruosos en actituds diverses. Les columnes exteriors estan emmarcades amb relleus en ziga-zaga.