Escola Els Quatre Vents
(Canovelles - Vallès Oriental)

Canovelles - Escola Els Quatre Vents (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusEdifici escolar
AutorJosep Camps Povill, Olga Felip Ordis
Situació Santa Madrona, 20
El projecte de l'escola va ser realitzat per Josep Camps i Olga Felip, l'any 2014. La primera pedra es va col·locar l'any 2017 i es va inaugurar el 2018. Unes troballes arqueològiques relacionades amb antigues cabanes neolítiques, datades entre el 4800 i 4500 aC, van fer modificar el projecte inicial de construcció per tal de salvaguardar-les. És un edifici allargat, de dues plantes, amb forma de vaixell, amb una façana modular a dos nivells ben il·luminada i un gran pati a la part del darrere. L'acabat és a base de peces de ceràmica que, obra del ceramista granollerí Toni Cumella.