Can Pagès Vell
(L'Ametlla del Vallès - Vallès Oriental)

L'Ametlla del Vallès - Can Pagès Vell

L'Ametlla del Vallès - Can Pagès Vell (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Crtra. BV-1439. Trencall km. 3
Antiga masia documentada des de l'any 1320. Si atenem a la tipologia dels elements conservats, l'edifici que ens ha pervingut podria datar-se als segles XV o XVI tot i que la fesomia actual respon a una reforma integral del segle XIX que va aprofitar elements antics, especialment a l'interior, mentre que les finestres i portals són neogòtics, realitzats ad hoc en la reforma moderna. Compta amb una capella dedicada a la Mare de Déu del Carme.

Segons l'Inventari del Patrimoni té unes flors de lis gravades, que podrien correspondre a la participació pacificadora que va tenir el seu titular, en Joan Pagès, a la guerra del Francès.