Can Viver de la Plaça
(L'Ametlla del Vallès - Vallès Oriental)

L'Ametlla del Vallès - Can Viver (Foto: Albert Esteves, 2023)

L'Ametlla del Vallès - Can Viver. Relltge de sol

L'Ametlla del Vallès - Can Viver. Relltge de sol (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Plaça Vella, 3
Edifici del segle XVI, segurament d'origen anterior, amb modificacions evidents que l'han anat ampliant longitudinalment. L'element més notable és el portal adovellat de mig punt, amb grans dovelles ben tallades. Hi ha altres portes, de llinda monolítica, més tardanes. Les finestres del pis estan totes emmarcades amb carreus motllurats. Modernament s'ha dividit en habitatges independents. Davant de la façana hi ha l'antiga era, convertida en parc públic. Es conserva el gran portal del barri, datat l'any 1858.

La família Viver està documentada a l'Ametlla des de 1553 i es va arribar a distribuir en quatre masies diferents, de les quals només en resta aquesta, coneguda com a Can Viver de la Plaça, esmentada des de 1565.