Can Moncau
(L'Ametlla del Vallès - Vallès Oriental)

L'Ametlla del Vallès - Can Moncau (Foto: Enric, 2018)

L'Ametlla del Vallès - Can Moncau (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol (reforma)
Situació Major, 6
La casa Moncau era una antiga casa de poble que Joan Millet i Pagès va fer reformar l'any 1907, enretirant la façana uns metres, per tal de poder arribar en automòbil a la seva finca de Can Millet. La reforma va ser projectada per Manuel J. Raspall que va concebre una façana senzilla i harmònica, caracteritzada pels ressalts de maó vist a plec de llibre que coronen les obertures i que es fa servir també com a imposta per separar les golfes dels pisos inferiors. A la façana de migdia es conserva una finestra antiga emmarcada amb pedra, amb un escut a la llinda. La casa va allotjar el forn del poble fins que en Ramon Moncau (1910-2003) el traslladà el 1930 a la seva actual ubicació.