Ca l'Antoja
(L'Ametlla del Vallès - Vallès Oriental)

L'Ametlla del Vallès - Ca l'Antoja

L'Ametlla del Vallès - Ca l'Antoja (Foto: Amador, 2012)

L'Ametlla del Vallès - Ca l'Antoja (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Pompeu Fabra, 25
Antiga masia, molt ben restaurada, documentada des de 1644 però, sens dubte, d'origen anterior. L'edifici actual és fruit d'una reforma de començament del segle XVII. Hi ha una finestra datada l'any 1608 i una altra l'any 1610. En una de les finestres datades hi ha inscrit el nom de Pere Viver. La masia és de tipologia basilical, amb el cos central més elevat, i les teulades a dues aigües. El portal és adovellat, de mig punt.

A finals del segle XVI hi havia dos masos propers, el mas Antoja i el mas Viver del Pla, aquest darrer, propietat de la família Viver de Sant Mateu de Montbui. L'any 1642, la pubilla Antiga Viver, es va casar amb l'hereu Pau Antoja i les dues propietats es van unir.