Mas Puigllonell
(L'Ametlla del Vallès - Vallès Oriental)

L'Ametlla del Vallès - Mas Puigllonell

L'Ametlla del Vallès - Mas Puigllonell (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Puigllonell. Polígon 1, parcel·la 25
El mas Puigllonell és fruit de la unificació dels masos Puig i Llonell, documentats al segle XII. Al segle XVI ja s'esmenta amb el nom actual. A mitjan segle XIX la pubilla Puigllonell es va casar amb Genís Antoja, de ca n'Antoja, i va desaparèixer el cognom.

La masia està situada dalt d'un turó, actualment envoltada d'una urbanització moderna. Al segle XIX era una gran explotació vitivinícola. L'edifici, de planta rectangular allargada, està cobert amb teulada a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana principal. Té un portal adovellat de grans dimensions i finestres conopials de tradició gòtica.