Can Plantada
(L'Ametlla del Vallès - Vallès Oriental)

L'Ametlla del Vallès - Can Plantada

L'Ametlla del Vallès - Can Plantada (Foto: ajuntament de l'Ametlla del Vallès)

L'Ametlla del Vallès - Can Plantada (Foto: Amadalvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2007)

Situació Can Plantada. Polígon 4, parcel·la 61
Masia construïda l'any 1570 fruit de la reforma d'un mas més antic, probablement del segle XII o XIII. Al segle XVII s'alcen els edificis de les ales que descriuen un barri tancat. L'aspecte actual de l'edifici principal respon a una nova reforma, del segle XIX, que li atorga un coronament rectilini impropi de les masies tradicionals. A la banda dreta de la façana hi ha l'ala noble, damunt de les antigues cavallerisses, amb una galeria porxada i grans finestrals emmarcats amb pedra. A l'altre costat hi ha la capella.