Passatge Mercader
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Passatge Mercader, 8 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Barcelona - Passatge Mercader, 10

Barcelona - Passatge Mercader, 10 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Provença, 264 / Mallorca, 232
Passatge que enllaça els carrers de Provença i Mallorca, urbanitzat durant els anys vuitanta del segle XIX. A començament del segle XX era conegut com el "carrer de la Salut" perquè s'hi van concentrar diverses clíniques: la clínica Odontològica del Dr. Jeroni Carol (núm. 1-3), l'Institut Mèdic d’Ortopèdia del Dr. Hermini Castells (núm. 7-9), la clínica otorrino-laringològica del Dr. Lluís Vila d’Abadal (núm. 11) i la Casa de Curación Quirúgica del Dr. Salvador Cardenal (núm. 13-15), que tractem en fitxa independent. Remodelat l'any 2009, actualment el passatge compta amb palauets restaurats en una banda i edificis d'habitatges a l'altra. Entre aquests cal esmentar la casa Miquel Fusté (al núm. 8), l'aspecte del qual es deu a la reforma i remunta d'un edifici anterior, realitzada per Manuel J. Raspall, l'any 1914.