Can Xifre
(Santa Coloma de Farners - La Selva)

Santa Coloma de Farners - Can Xifre

Santa Coloma de Farners - Can Xifre (Foto: Josep M. Viñolas, 2017)

Situació Veïnat d'Avall
Antiga masia reconvertida en un palauet residencial d'estil historicista. Consta de diversos cossos de diferent alçada, un d'ells alçat a a la manera de les torres castelleres, amb merlets al coronament. Les galeries, finestres i portals s'inspiren en el gòtic i el renaixement. Se sap que la casa antiga va ser escripturada per primer cop l'any 1805. la fesomia actual la va adquirir als anys trenta del segle XX.

La finca va ser adquirida per la Generalitat a la seva propietària, Dolors Fornés i Alibés, l'any 1986, per tal d'instal·lar-hi l'Escola Agrària i Forestal de Catalunya.