Hospital de Santa Coloma de Farners
(Santa Coloma de Farners - La Selva)

Santa Coloma de Farners - Hospital de Santa Coloma de Farners

Santa Coloma de Farners - Hospital de Santa Coloma de Farners (Foto: Albert Esteves, 2011)

Santa Coloma de Farners - Hospital de Santa Coloma de Farners, abans de la reforma

Situació Sant Sebastià, 91-93
Antic hospital de pobres documentat des de l'any 1547, situat originalment darrere l'església parroquial. Estava patrocinat pels comtes d'Aranda. Amb l'ampliació de l'església, a finals del segle XVIII, va haver de ser traslladat. El nou edifici, amb la seva pròpia capella, es va construir pels volts de 1790 i va entrar en funcionament a començament del segle XIX. A partir de 1883 van encarregar-se de l'Hospital les Germanes de Sant Josep. L'any 1953 es va fer una ampliació, projectada per l'arquitecte Joaquim Iglesias, que va donar a l'edifici el seu aspecte actual. L'any 1981 es va substituir l'hospital per una nova residència geriàtrica i l'edifici antic es va destinar a serveis municipals.