Antiga biblioteca
(L'Ametlla del Vallès - Vallès Oriental)

L'Ametlla del Vallès - Antiga biblioteca (Foto: Albert Esteves, 2023)

L'Ametlla del Vallès - Torregassa, 18

L'Ametlla del Vallès - Torregassa, 18 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Sebastià Torres, 1
Aquest curiós i petit edifici -la primera biblioteca pública del poble-, combina la inspiració clàssica amb un material força rústic, pedra esmicolada bicolor, en una mostra del que podríem anomenar arquitectura informal. Va ser iniciativa del mestre i cronista local Josep Badia i Moret, de la societat cultural Amics del Llibre. Es va inaugurar el 1926 i es va clausurar el 1939, per ordre del règim. La biblioteca municipal es va nodrir, en part, del seu fons, entre 1954 i 1960. Més tard, va tenir múltiples usos com ara celler, lampisteria, magatzem i actualment, barberia.

A prop, al carrer Torregassa, 18, es pot veure la façana d'una casa particular de similars característiques.