Cases Ferran Pallicer
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Aribau, 120-122 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Barcelona - Aribau, 120-122 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorClaudio Carmona Arquitectes (reforma)
Situació Aribau, 120-122
Aquest és un exemple reeixit d'intervenció moderna en dues cases de l'Eixample per enrasar les alçades amb els edificis veïns, la qual cosa ha suposat la remunta de dos pisos en una de les cases i tres en l'altra, ambdues enderrocades i substituïdes, pel que fa a l'interior, per una construcció de nova planta. Tanmateix, la reforma ha respectat plenament les façanes preexistents, que es poden datar a la dècada dels setanta del segle XX, abans del modernisme, i ha concebut les remuntes amb un llenguatge contemporani i una tonalitat fosca que contrasta obertament amb l'obra original. Un contrast que permet la lectura de diferenciada dels dos àmbits aconseguint, alhora, una integració subtil gens forçada. L'actuació ha anat a càrrec de l'estudi d'arquitectura de Claudio Carmona.