Escultura Barcelona Olímpica
(Barcelona | Casa de la Ciutat - Barcelonès)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Escultura <i>Barcelona Olímpica</i> (Joan Mora)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Escultura Barcelona Olímpica (Joan Mora) (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJoan Mora Soler
Situació Casa de la Ciutat. Vestíbul
Per commemorar els Jocs Olímpics de 1992 celebrats a Barcelona, l'escultor Joan Mora Soler (Barcelona, 1944 - 2017) va executar, l'any 1996, una escultura al·lusiva que, poc després, va ser regalada pel president del COI, Joan Antoni Samaranch, a la ciutat de Barcelona. Representa de forma realista una maleta amb l'escut olímpic i, al seu damunt, una torxa, tot plegat fet amb pedra negra de Calatorao.

L'any 2016 es va generar una enorme polèmica perquè l'Ajuntament va decidir retirar-la, atès el passat polític de Samaranch. Finalment, se'n va eliminar només la dedicatòria, restituïda el 2024.