Casa Francesc Paixà (Aribau)
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Aribau, 130. Corseteria Singuerlin (Foto: Anna Corcoll, 2023)

Barcelona - Aribau, 130 (Plànol: Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona)

AutorAdolf Ruiz Casamitjana
Situació Aribau, 130
Edifici entre mitgeres, de planta baixa i cinc pisos, projectat i construït l'any 1899. La façana, tot i que es pot qualificar d'eclèctica, s'allunya de l'estètica habitual d'aquest estil introduint dos elements originals, les pilastres acanalades que flanquegen les finestres, capçades amb capitells fantasiosos, i els esgrafiats que superposen l'escut de Catalunya amb unes creus florejades. Com es pot veure observant el plànol original, el coronament es va alterar en la construcció final.

A la planta baixa hi ha, des de l'any 1955, la Corsetería Singuerlin, que conserva sobre manera la seva fesomia original.