Casa Anna Salvadó
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Enric Granados, 48-50

Barcelona - Enric Granados, 48-50 (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJosep Coll Vilaclara
Situació Enric Granados, 48-50
Edifici entre mitgeres promogut per Anna Salvadó de Guitart, segons projecte de Josep Coll Vilaclara (Sallent, 1882 - 1920), de l'any 1909, just acabat de llicenciar. Es va enllestir l'any 1912. És un edifici atípic en relació amb les cases de l'Eixample construïdes els primers anys del segle XX i s'allunya tant dels postulats modernistes convencionals com de l'estètica eclèctica més acadèmica. Sorprèn la planta baixa, amb tres grans arcs de mig punt que recorden els portals adovellats, així com les llosanes del primer pis, amb uns grans volums ovals a sota. També és poc habitual l'acabat de maó vist o el coronament amb un ràfec molt sobresortit.