Hotel Olivia Balmes
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Hotel Olivia Balmes (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusHotels i hostals
AutorSara Galmán Gracia, Álex Ibáñez Walter
Situació Balmes, 115-117 / Provença, 248, 250
Obra de l'any 2013 amb façana principal al xamfrà Balmes-Provença. Segons els arquitectes, Sara Galmán i Àlex Ibáñez, el revestiment exterior -a base de lames de vidre serigrafiat-, adopta una solució formal que rememora l'arquitectura dels carreus, mantenint la geometria de les balconeres característica de l'Eixample però amb un llenguatge contemporani. La planta baixa es deixa majoritàriament oberta amb grans vidrieres, fent participar el transeünt de l'interior dels espais comuns de l'hotel. La zona d'accés a l'hotel està pensada com a espai en tres altures que connecta les tres plantes d'usos comuns a través de dobles espais. L'interiorisme va ser projectat per GCA Arquitectes.