Capella de Santa Bàrbara
(Sitges | Terramar - Vinyet - Santa Bàrbara - Garraf)

Sitges - Capella de Santa Bàrbara, abans de la restauració (Foto: Enric, 2017)

Sitges - Capella de Santa Bàrbara (Enric, 2017)

Sitges - Capella de Santa Bàrbara (Enric, 2017) (Foto: Enric, 2017)

Situació Av. Josep Irla
Situada a l'antiga quadra dels Gassons, està documentada des del segle XIV amb el nom de Santa Maria. L'any 1892 es va construir una masia al seu costat i es va restaurar l'església, que va tenir funcions de capella privada. L'edifici actual va ser reconstruït l'any 1858 sobre els fonaments d'una construcció anterior, de mitjan segle XVIII. Consta d'una única nau amb una petita sagristia. Al frontis està situat el portal de mig punt i, al capdamunt, un campanar d'espadanya. Fins a l'any 2018 es trobava en un estat de gran degradació. Va ser completament restaurada dins el marc de les actuacions d'urbanització del nou parc de Santa Bàrbara.