Casa Enric Bardina
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Enric Granados, 90-92. Plànol (Arxiu Municipal de Barcelona)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorJosep Alemany Juvé
Situació Enric Granados, 90-92
Edifici entre mitgeres de l'any 1929, de planta baixa i set pisos, una alçada superior a la dels edificis veïns. Va ser projectat per Josep Alemany Juvé (Barcelona,1890 - 1975) dins d'un llenguatge monumentalista que l'apropa a l'estil Beaux Arts. La façana està estructurada simètricament, en tres eixos verticals. L'eix central abasta dues línies d'obertures i presenta una gran tribuna al primer pis, de perfil arrodonit, i mansardes al pis superior. Els dos eixos laterals, lleugerament sobresortits, mostren un acabat de pedra artificial amb especejament horitzontal, petits balcons arrodonits al sisè pis, i un coronament amb frontons entre pinacles. En la mateixa línia, Josep Alemany havia projectat poc abans la casa Just Busquets al carrer Mallorca, 237 bis (veure enllaç).