Cal Pau Magí
(Albinyana - Baix Penedès)

Albinyana - Cal Pau Magí (Foto: Albert Esteves, 2007)

Albinyana - Cal Pau Magí (façana posterior)

Albinyana - Cal Pau Magí (façana posterior) (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Plaça Major, 3
Edifici del segle XVII (a la llinda d'una porta interior hi ha gravada la data de 1637) que originàriament formava una unitat amb la casa veïna. Les reformes fetes durant el segle XX han modificat força l'aspecte de la façana que, tanmateix, conserva el magnífic portal adovellat s'arc carpanell. La façana posterior, en canvi, manté el seu aspecte original, amb finestres emmarcades amb pedra.
Antigament era coneguda com la Casa Gran i hi residia l'administrador local del monestir de Sant Cugat, que posseïa els drets senyorials del terme, i era on s'emmagatzemava el delme, la part de la collita destinada al monestir.