Casa Bernardo Fernández Valdés (III)
(Sitges | La Ribera - Garraf)

Sitges - Cases Bernardo Fernández Valdés (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sitges - Cases Bernardo Fernández Valdés (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorMarcel·lià Coquillat Llofriu
Situació Passeig de la Ribera, 67
Bernardo Fernández Valdés, un estiuejant sitgetà d'origen asturià enriquit a Cuba, va adquirir l'any 1907 un conjunt de solars, a primera línia de mar, per edificar-hi un conjunt de xalets. Es van construir entre 1908 i 1911. Eren cases alineades, de planta baixa i dos pisos, que es llogaven als estiuejants. Se'n conserven quatre. Totes elles d'estil modernista però cadascuna amb els seus propis elements decoratius.

Aquesta, en concret, és la que té una major presència, pel fet de tenir un segon pis alineat a la façana i no retranquejat com a les cases veïnes. Aquest segon pis està concebut com llotja, amb cinc obertures verticals. El coronament forma un frontó al centre del qual hi ha un interessant rellotge de sol fet amb ceràmica. les finestres del primer pis presenten relleus de tipus vegetal típicament modernistes i guardapols goticista.