Edifici Mallorca, 213
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Mallorca, 213 / Enric Granados, 42 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorGuillem Cosp Vilaró
Situació Mallorca, 213 / Enric Granados, 42
Edifici en xamfrà projectat l'any 1956 per Guillem Cosp Vilaró (1915 - 2004), un arquitecte poc conegut que es va mantenir fidel al racionalisme en una època en què dominava el panorama arquitectònic el monumentalisme franquista o el denominat noucentisme de postguerra. El mateix arquitecte té un altre edifici molt a prop d'aquest, al núm. 223 del mateix carrer Mallorca. En aquest adopta una solució semblant, amb els pilars estructurals visibles a la planta baixa. Les grans terrasses dels pisos es projecten cap enfora adoptant un perfil lleugerament còncau.