Monument a Facundo Bacardí
(Sitges | La Ribera - Garraf)

Sitges - Monument a Facundo Bacardí

Sitges - Monument a Facundo Bacardí (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorLorenzo Quinn
Situació Passeig de la Ribera
Facundo Bacardí Massó (Sitges, 1813 – 1886) es va establir a Cuba sent encara un adolescent i es va dedicar al comerç de vins i licors. Anys més tard va experimentar amb el destil·lat d'aiguardent de canya de sucre fins que va obtenir un rom suau, d'una gran qualitat. Seria l'origen de la gran factoria Bacardí and Company que donaria nom a un dels roms més prestigiosos del món.

L'any 2009 es va inaugurar un monument al seu honor, obra de l'artista Lorenzo Quinn (Roma, 1966). Dins d'una corona d'acer oberta a la part superior, on hi ha el famós rat-penat, emblema de la companyia, veiem dues mans de bronze que s'enlairen obertes com si volguessin encalçar-lo.