Casa Jaume Hill Forment
(Sitges | L'Eixample - Garraf)

Sitges - Casa Jaume Hill (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sitges - Casa Jaume Hill (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJaume Suñé Juncosa
Situació Carrer Francesc Gumà, 2-4 - Jesús, 25
Jaume Hill i Forment (Sitges 1837- 1897) va ser un dels "americanos" que van fer fortuna a Cuba i, retornats a la seva vila natal, van fer-se construir grans edificis senyorials. Aquest n'és un dels millors exemples. Va ser projectat l'any 1892 i es va enllestir l'any següent. És un edifici en cantonada, de planta baixa i dos pisos, amb jardí. El llenguatge formal és plenament eclèctic, amb elements ornamentals extrets del repertori clàssic amb alguna pinzellada modernista, com el fris amb relleus florals que podem veure damunt dels finestrals del pis principal. Cal ressaltar les baranes de ferro fos dels balcons, amb un joc de formes vegetals i cercles.