Escultura Carriarico (Hospital Clínic)
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Hospital Clínic. Escultura <i>Carriarico</i>

Barcelona - Hospital Clínic. Escultura Carriarico (Foto: Anna Corcoll, 2023)

AutorAlberto de Udaeta
Situació Vestíbul de l'Hospital Clínic
Escultura donada a l'Hospital Clínic per l'escultor Alberto de Udaeta en reconeixement de la tasca duta a terme pels professionals de la salut durant la COVID-19. Pertany a una sèrie escultòrica de 13 peces úniques, de ferro i bronze, denominades La Horda, inspirades en les invasions bàrbares que van assolar Europa a partir del segle III, cadascuna de les quals pren el nom d'un rei sueu. L'obra va ser realitzada l'any 2011 i rep el nom de Carriarico, un rei que va regnar a Galícia durant el segle VI i que va haver de lluitar contra una epidèmia de lepra. Segons l'escultor, l'obra adopta una forma totèmica fruit de l'agrupació de peces que, individualment, aporten la força i serenitat d'un sentinella, però que, bigarrades, fan una sensació de confusió pròpia de la guerra.