Hotel Colón
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Hotel Colón (Foto: Necrològica de Lluís Tusquets)

TipusHotels i hostals
AutorAdolf Florensa Ferrer / Lluís Tusquets Terrats
Situació Av. Catedral, 1-7
L'illa de cases que fa front a la catedral, a l'avinguda del mateix nom, formada per quatre edificis d'habitatges, és obra de l'arquitecte Adolf Florensa, projectada l'any 1947 i enllestida als anys posteriors. Totes les façanes tenen una composició unitària, inspirada en les cases barcelonines de mitjan segle XIX: pilastres ornamentals de terracota, motllures a les obertures, balcons amb mènsules, acabats d'estuc...

L'Hotel Colón va ser promogut l'any 1951 per l'italià Antonio Lamaro i durant molts anys ha estat un dels més emblemàtics de la ciutat. En el seu projecte hi va participar Lluís Tusquets Terrats*, segons consta a la seva necrològica (vegeu imatge). L'hotel va ser residència habitual de Joan Miró i ha hostatjat nombroses personalitats del món de la literatura, el cinema o l'arquitectura, com Hemingway, Tennesse Williams, Jean Paul Sartre, Sofía Loren, Jane Fonda, Francis Ford Coppola, Santiago Calatrava o Arata Isozaki.

*Lluís Tusquets era germà de Carles Tusquets, propietari de la Banca Tusquets, i oncle del també arquitecte Òscar Tusquets.