Casa del carrer Moles, 17
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Moles, 17 (Foto: Anna Corcoll, 2013)

Barcelona - Moles, 17 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Moles, 17 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Moles, 17
Edifici entre mitgeres de finals del segle XVIII amb la façana estructurada segons els eixos verticals que defineixen les obertures, balcons a una banda, jerarquitzats per plantes, i finestres a l'altra. Destaquen els esgrafiats d'estil Lluís XV, refets en la rehabilitació del 1993.

Comentari que ens fa arribar Laura Rodríguez:
Els balcons els construïen de mides més grans i amples al primer pis de l'edifici per acabar a l'últim pis amb un balcó molt més estret i reduït. Aquest procediment era per remarcar les diferències socials. Piràmide de classes. El pis principal era més car, hi vivia la burgesia. A les golfes, en aquella època habitaven els artesans o treballadors.