Casa Lluís González
(Barcelona | Escola Industrial - Barcelonès)

Barcelona - Provença, 78-80

Barcelona - Provença, 78-80 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Barcelona - Provença, 78-80. Plànol  Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona

Barcelona - Provença, 78-80. Plànol Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJuan Gordillo Nieto
Situació Provença, 78-80
Edifici entre mitgeres projectat l'any 1931 per l'arquitecte Juan Gordillo Nieto (Barcelona, 1901 - 1987), molt actiu a Barcelona pels volts dels anys 30 i que després seria arquitecte municipal a Girona. És una bona mostra de la pervivència dels esquemes noucentistes a començament d'una dècada on conviuria amb el trencament que va suposar el funcionalisme. Es deixa sentir també la influència de l'arquitectura centreeuropea, especialment pel revestiment de pissarra del pis superior, a manera de falsa mansarda. Els elements ornamentals estan extrets, com és habitual als edificis noucentistes, del repertori neoclàssic.