Edifici Salvat
(Barcelona | Escola Industrial - Barcelonès)

Barcelona - Calàbria, 191- 193

Barcelona - Calàbria, 191- 193 (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorCarles Ferrater Lambarri / Josep M. Cartañà / Josep Lluís Canosa
Situació Calàbria, 191- 193 / Mallorca, 81-83
El gran edifici que es va construir, entre els anys 1987 i 1988, al xamfrà Calàbria-Mallorca, on hi havia hagut l'editorial Salvat, va ser projectat per l'arquitecte Carles Ferrater (Barcelona, 1944), en col·laboració amb Josep M. Cartañà i Josep Lluís Canosa. La façana principal, que aboca al xamfrà, està dominada per les tribunes metàl·liques que omplen el seu centre i les cantoneres, i per la gran obertura que permet el pas a l'interior de l'illa.

L'obra va tenir la virtut d'integrar i preservar tant l'edifici de l'editorial com la casa de Pau Salvat, amb la seva espectacular tribuna modernista.