Edifici Collage (Centre Cultural Teresa Pàmies)
(Barcelona | Escola Industrial - Barcelonès)

Barcelona - Comte d'Urgell, 145 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

TipusAteneus i centres socials
AutorVíctor Rahola Aguadé / Jorge Vidal Tomás
Situació Comte d'Urgell, 145
Equipament cultural que duu el nom de l’escriptora Teresa Pàmies, és la seu de la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles, l’escola bressol El Roure, el Centre Cívic Urgell i un casal infantil. Va ser projectat per l'estudi Rahola-Vidal Arquitectes. És un edifici dominat per l'horitzontalitat on cada planta es relaciona amb la resta mitjançant espais buits. L'interior està dominat pel color blanc de tots els espais, inundats de llum natural gràcies a la façana de vidre. Va ser construït l'any 2007 i té una superfície de gairebé 7.000 metres quadrats.