Hospital Universitari Sagrat Cor
(Barcelona | Escola Industrial - Barcelonès)

Barcelona - Hospital del Sagrat Cor

Barcelona - Hospital del Sagrat Cor (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorLeopold Gil Nebot
Situació Viladomat, 288
L'origen de l'Hospital Sagrat Cor es remunta a l'any 1879, fruit de la iniciativa d'un grup de dames de la burgesia barcelonina, encapçalades per Dorotea de Chopitea, amb una primera ubicació en una casa del carrer Rosselló. L'edifici, que es va anar alçant per fases, fou projectat per l'arquitecte Leopold Gil Nebot (Barcelona, 1921 - 2016), especialista en arquitectura hospitalària. La primera es va inaugurar l'any 1971, la segona, el 1976. Consta de dos soterranis més dues plantes més d'aparcament, una planta baixa amb l'administració i la cafeteria, i deu plantes d'hospitalització. Destaca la decoració de ceràmica del vestíbul, amb una efígie de la Verge, de Jordi Aguadé.