Antic Gran Café Nacional
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Antic Gran Café Nacional (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusEstabliment comercial
AutorJeroni F. Granell Manresa
Situació Rambla, 38
Als baixos de l'Hotel Cuatro Naciones hi havia el Gran Café Nacional. Entre els anys 1906 i 1907 va ser objecte d'una profunda reforma, projectada per Jeroni F. Granell d'acord amb els nous gustos modernistes. Es va inaugurar el juny de 1907 amb el banquet de noces de la soprano Maria Barrientos amb l'argentí Jorge Keen.

El local va ser transformat en sucursal bancària i és actualment una botiga comercial. Va ser a començament del segle XXI quan el fortuït esfondrament d'un fals sostre va deixar al descobert l'espectacular decoració del sostre, amb els seus excepcionals estucs, pintures i vitralls.